Wie wel eens naar een willekeurig Aziatisch land op vakantie is geweest, weet dat eten daar op elke hoek van de straat wordt bereid en gegeten. De hele dag door! Wij in Nederland zijn door onze geschiedenis en ons koloniale verleden dan ook al lange tijd vertrouwd met de keukens uit Aziƫ. Elk dorp heeft wel een chinees restaurant en als je uit de stad komt kan je wokken, sushi eten of je ingrediƫnten kopen bij een toko.
Kookstudio WFO heeft daarom voor u een nieuwe workshop ontwikkeld, het is een culinaire smeltkroes met Japanse, Thaise en Chinese gerechten.
Terwijl u na binnenkomst geniet van een glas Prosecco, begint de culinaire coach met een uitleg over de Aziatische keuken.
Vervolgens gaat iedereen in kleine groepjes aan de slag op een van de
4 kookeilanden. Met als uiteindelijk resultaat een Aziatisch 4-gangen diner.
U bereidt:
Voorgerecht: | sushi, yakitori met mihoensalade |
Tussengerecht: | soepje met eendelever, basilicum en amandel |
Hoofdgerecht: | Thaise Penang curry met kippendijen |
Ossehaas met Scechuan-pepers | |
Dessert: | Ananascake, ananaschutney met sorbetijs |
De avond wordt afgesloten met koffie of thee met bonbons
Deze Aziatische workshop is samengesteld door culinaire coach Ron Brandsen, heeft u specifieke wensen? Laat het ons weten.
Bij dit arrangement worden 4 wijnen geserveerd die aansluiten bij deze gekruide en pittige gerechten. Wijnen gemaakt met Viognier, Gewurztraminer etc.
Tot ziens!